Jongeren

Hé jij!

Waar kunnen we jou mee helpen? Bij Driehoekzorg staan we voor je klaar als jij (je) bijvoorbeeld…:

Z
…vaak angstig voelt en dat in de weg zit bij dingen die je eigenlijk graag wil doen.
Z
…iets naars hebt meegemaakt en je merkt dat je daar nog veel last van hebt en hier over nadenkt.
Z
… je vaak somber voelt en weinig zin hebt om dingen te doen die je misschien eerder wel leuk vond.
Z
…merkt dat dezelfde vervelende gedachten op een dwingende manier steeds terugkomen. Of dat je in paniek raakt wanneer je bepaalde handelingen niet kan uitvoeren.
Z
…last hebt van dat je vaker op een dag plotselinge bewegingen of geluiden maakt.
Z
…last hebt van negatieve gedachten over jezelf en weinig zelfvertrouwen hebt.
Z
…AD(H)D en hierdoor moeilijkheden ervaart.
Z
…autisme hebt en je hierdoor moeilijkheden ervaart in het contact met anderen.

Aanmelden

Wat het ook is, het is niet gek dat je je zo voelt! En je bent ook niet alleen. Je mag ons altijd even bellen wanneer je niet zeker weet of we je kunnen helpen. Als je vaker met ons wil praten, zijn er drie mogelijkheden:

1.

Jouw huisarts meldt jou aan met een verwijsbrief. Dat betekent dat jouw huisarts een brief maakt waarin verwezen wordt naar Driehoekzorg. Je kan dus eventueel zelf naar je huisarts gaan en uitleggen waarom je behandeling wilt van Driehoekzorg.

2.

Iemand van de gemeente meldt jou aan. Dat betekent dat een deskundige in dienst van of namens de gemeente (zoals het Sociaal wijkteam of Centrum voor Jeugd en Gezin) een verslag maakt waarin er verwezen wordt naar Driehoekzorg.

3.

Je meldt jezelf aan via het formulier op onze website.
Wanneer wij jouw aanmelding binnen hebben, gaan wij kijken of we al voldoende informatie hebben om een inschatting te kunnen maken of jouw vraag past bij het aanbod van Driehoekzorg. Mochten we toch wat meer willen weten, bellen we jou of je ouders (als je jonger bent dan 16 jaar) even kort op.

Vergoeding

De behandeling wordt vergoed als je de route van optie 1 of optie 2 volgt. Daarnaast moet je in één van deze gemeenten wonen: Montfoort, Stichtse Vecht, Oudewater, Woerden, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede en Ronde Venen.
Meld je je aan zoals geschreven bij optie 3 of woon je niet in één van de bovenstaande gemeenten? Dan wordt de behandeling niet vergoed, maar kunnen je ouders besluiten de behandeling zelf te betalen.

LET OP: voor begeleiding gelden andere voorwaarden voor vergoeding van de behandelingen.

De cliënt, de mensen in zijn omgeving, professionals en de begeleider zijn belangrijke actoren en worden zo veel mogelijk betrokken